Thursday, February 14, 2008

Va prezint filmele......

Two Tickets to Paradise

O comedie usoara cu 3 zapaciti si 2 bilete la Superbowl. E un film de calatorie care schimba vietile tuturor in bine; e bun daca vrei sa te relaxezi si sa razi intr-o seara din mijlocul saptamanii.

Michael Clayton

Cu George Clooney in rolul principal, un film bun si cu mesaj, ca de altfel si ultimele filme pe care le-am vazut eu cu el: Syriana si Good Night, and Good Luck.
Filmul are o suita de actori celebri si este bine jucat si filmat. O poveste despre jocurile murdare purtate de companii gigant, care seduc consumatorul cu reclame si produse ce de multe ori sunt riscante pentru sanatate publicului.
Interesant e personajul Michael Clayton - un fost procuror, cu relatii in politie si cam peste tot pe unde ar avea nevoie clientii firmei de avocatura unde lucra - care este omul ce aranjeaza terenul pentru a usura munca avocatilor. Este descris magistral intr-o replica, citat aproximativ : "Pentru politie esti un avocat, pentru avocati esti un politist, numai tu stii cu adevarat ce esti".

In the Valley of Ellah

Pelicula prezinta sindromul post razboi, cosmarurile si dezumanizarea aparute in zonele de conflict irakiene si soldatii intorsi acasa care nu mai reusesc sa faca diferenta intre zona de razboi si pace.

Pentru ei instinctele si modul de viata invatat in Irak raman definitorii iar intrebarea pe care filmul vrea sa o ridice este: Ce facem cu acesti oameni? Cum ii reintegram in normalitatea noastra ca sa nu mai fie bombe sociale?

Un film bun, in concluzie, nu exceptional. Merita vazut pentru marturia soldatilor, care este ceva ce iti atinge niste corzi sensibile si te face sa te gandesti ce se mai poate urma? Doar avem si noi soldati trimisi in lupta pentru cauze nestiute inca de noi.

No Country for Old Men

Un film cu o actiune rasarita de undeva din desert, un criminal devotat pana in maduva oaselor misiunii sale si unor jocuri de-ale sale, un serif batran care nu isi mai gaseste locul si rostul dupa multi ani de munca si un om saraca care isi incearca sansa vietii sale dar riscul asumat il doboara.

Filmul are o distributie interesanta si este filmat si regizat cu mare arta, nu sunt melodii care sa insoteasca personajele pe parcursul evenimentelor, e doar pur si simplu exact asa cum te-ai astepta sa fie in desert sau intr-o camera de motel.
Dar filmul lasa un gust amar, parca nu are inceput, scop si final, se termina in coada de peste, anonim precum a inceput, e doar parca un segment surprins asa in plina zi cand vezi un accident de masina.
Fratii Coen care au semnat scenariul si regia, nu tin cont, parca, de dorinta spectatorului de a vedea o rezolvare, te lasa sa crezi sa vrei, sa intelegi ce vrei, poate asta e motivul pentru care este nominalizat de atat de multe ori la Oscaruri.

Juno


Un film care trateaza o tema cat se poate de serioasa intr-un mod placut fara sa condamne sau macar sa acuze o adolescenta de 16 ani care a ramas insarcinata. Iti arata ca se poate si altfel, cu o familie care sa te sustina si care sa inteleaga ca raul a fost facut si numai un suport moral adecavat poate duce la o solutionare satisfacatoare a problemei.
Filmul ocoleste dezbaterea pro sau contra avort cu eleganta si se termina frumos, fericit, fara mari probleme.
Cred ca e un film perfect pentru ziua de azi daca va hotarati sa o sarbatoriti.
Si o ultima precizare care va poate convinge sa il vedeti regizorul filmului este acelasi regizor care a facut exceptionalul "Thank You for Smoking", Jason Reitman.



No comments: