Wednesday, February 6, 2008

Unu, doua, chiar trei filme

Death at a funeral

O comedie neagra, englezeasca, de buna calitate, care iti aduce zambete pe fata chiar daca esti suparat sau deprimat, pur si simplu nu te poti abtine.

Toata actiunea se desfasoara in casa defunctului, unde se tine slujba de inmormantare si apar tot felul de situatii bizare iscate aparent din nimic sau din dezvaluiri socante despre viata celui care a decedat.

Datorita locului de filmare si spatiului destul de restrans in care se desfasoara actiunea, simti o apropiere placuta fata de film, te simti ca la o piesa de teatru.

Un film bun recomandabil pentru orice zi a saptamanii.


Taxidermia

Un film deosebit regizat de György Pálfi. Eu nu am mai vazut ceva cel putin asemanator pana acum, filmat natural fara artificii, fara decoruri speciale, fara efecte de camera cu exceptia unei scene memorabile.

Filmul urmareste vietile a trei barbati inruditi.
Bunicul ofiter in armata ungara, care are o ordonanta frustrata sexual si care incearca sa bage penisul in orice pentru un orgasm, fiul ofiterului este destinat parca genetic sa manance mult si sa umple spatiul cu corpul sau. Nu ar fi nimic anormal daca in partea asta nu ar fi voma omniprezenta in cantitati imense, mancare multa urmata de si mai multa voma. Si nepotul care e taxidermist si care incheie ciclul facand opera finala de taxidermie, o lucrare absoluta.

As putea sa zic mai multe, dar nu vreau sa va stric curiozitate fata de acest film bizar si care face din Saw sau Hostel sa fie mici filme americane.

Trebuie sa va avertizez ca e un film pentru cei cu nervi tari si stomacul de asemenea, scenele sunt filmate in detaliu si sunt cuprinse aspecte de genul: sex explicit, un copil cu coada de porc care este taiata, concurs de mancat rapid urmat de o regurgitare a mancarii ingurgitate etc.


25th Hour

Filmul abordeaza o tema intalnita mai ales un literatura: mai ai 24 de ore pana la un punct de rascurce sau pana la executie, ce faci, cum le petreci?

Edward Norton este un traficant de droguri care mai are 24 de ore pana la o incarcerare de 7 ani, dar parca in ultimele 24 de ore isi da seama ca tot universul pe care si l-a cladit pana atunci se va prabusi, prietena, prietenii, relatiile de afaceri, totul se va schimba si nimic nu il va ajuta acolo si probabil ca nimic nu il va astepta cand va iesi din inchisoare.

Un film bun, lungit un pic parca, care reuseste sa iti dea cu destula acuratete o farama din disperarea care il cuprinde pe condamnat cand isi da seama de inevitabilul situatiei. Surprinde bine sentimentele apropiatilor condamnatului.
Chiar daca nu e mort, asa se simte din film personajul principal, nimeni nu isi face iluzii ca dupa 7 ani de inchisoare lucrurile vor reveni vreodata la ce a fost inainte.

1 comment:

smith john said...

Super blogul !
Trailer+film+subtitrare filme gratis 2009
http://filme-gratis-2009.blogspot.com Intra si vezi !
Bafta in continuare !