Wednesday, January 30, 2008

Filmele de miercuri

Charlie Wilson's War

Un film despre rolul SUA in razboiul din Afganistan.
Un congresman necunoscut opiniei publice, Charlie Wilson interpretat de Tom Hanks, influenteaza in mod decisiv alocarile de fonduri pentru ajutarea mujahedinilor in lupta contra Armatei Rosii.
Intrigi politice, aranjamente cu state care erau intr-o stare agresiune la nivel declaratiilor cat si la nivel de intentii, trafic de arme, totul facut aparent dintr-o simpatie a eroului principal la vedere unei tabere de refugiati de la granita cu Pakistanul.
Conceptul era simplu, razboiul de uzura, cu o racheta de 66000 de mii de dolari se putea distruge un elicopter de 22 de milioane de dolari.
Bineinteles ca SUA nu o facea din dragoste pentru afgani, de fapt isi proteja interesele din zona vecina, care e bogata in petrol, asta era motivul pentru strategii din congres.
Per total un film bun, cu o distributie deosebita, Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman, bine filmat, bine jucat si care sparge mitul eroului integru si cu o familie care sa reprezinte modelul american de perfectiune.
Probabil asta mi-a placut cel mai mult cum un om care era recunoscut ca un amator de bauturi fine si femei frumoase are cel mai important rol in viata a milioane de oameni.

I Am Legend

Un film simplut ca idee, probabil ca a costat o groaza de bani ca sa fie facut dar inca un film de genul «Resident Evil» chiar nu era nevoie. Slab subiectul, slab sfarsitul, un film de duzina, noroc ca e Will Smith in rolul principal si asa au vandut imaginea lui. Nota de pe imdb este gigantica si total nejustificata, dupa parerea mea.

No comments: