Tuesday, January 29, 2008

Doua carti S.F.

Norman Spinard - "Visul de fier"

O carte despre control si putere, practic este o reeditare a epopeei lui Adolf Hitler. Totul este o paralela cu situatia din Germania nazista.
Practic, se duce o lupta intre cei care sunt oameni puri si cei care sunt mutanti genetic, rezultate directe ale unui mediu puternic iradiat de anticul razboi nuclear.
Cu un limbaj violent si texte pline de simboluri falice, cartea atrage cititorul, chiar produce adepti care se chinuie sa refaca ceva din ideile vehiculate prin ea, pentru ca vrei sa afli ce se intampla daca adeptii puritatii rasiale castiga sau nu.
Ca stil literar, apartine stilului capa si spada, iar descrierile bataliilor sunt de o cruzime deosebita. Privite prin ochiul celui care considera ca face ceva maret si scrise din aceasta perspectiva, faptele pot parea eroice si pline de glorie, dar asa se face manipularea, cu toate ca intre timp pot distruge ceva unic si care nu se va mai putea reface.

Norman Spinard - "Agentul Haosului"

Inca o carte despre control, o adevarata obsesie pentru autor, care a prezentat in fiecare scriere a sa o alta forma de control.
Aici mania controlului este dusa spre absolut, guvernul are control total asupra intregii omeniri din intreg sistemul solar. Oamenii reusisera sa se adapteze aproape tuturor planetelor din jurul Soarelui si, in acest climat controlat la sange, doua grupari subversive incearca pe cai diferite sa conduca omenirea.Unii spre democratie, unii spre haos, important fiind sa nu mai existe controlul totalitar asupra destinelor indivizilor.
Actiunile se succed cu repeziciune pe mai multe planuri si converg in final spre un destin necunoscut, care se obtine cu cativa stropi de haos.

2 comments:

Suntcalm? said...

"Marti - una sau doua carti pe care eu le-am citit, nu neaparat bune sau rele, doar le voi face un mic rezumat, sau voi scrie o impresie care mi-au lasat-o, nu pretind ca citesc cele mai bune carti sau cele mai la moda, oricum cartile bune nu au varsta si sunt universal valabile."

Azi e miercuri. Punctual dupa o zi.

Ciprian said...

au fost si marti acolo dar am facut modifcari, ma bucur ca am cititori care tin de program, o sa incerc sa nu mai dezamagesc prin atitudini de genul asta