Friday, January 11, 2008

Bani din blog?

Am citit in ultimul timp niste insemnari pe cateva bloguri ca nu se scot bani din bloguri si ca nu sunt blogerii luati in serios si prezentati ca sursa de stiri.
Am si eucateva intrebari pentru acesti plangaciosi care muncesc fara ca nimeni sa le- fi cerut si constata ca munca lor nu are valoare.
Cum vrei sa te ia cineva in serios cand tu esti 100% subiectiv si nu ai nici macar obiectivitate de bun simt?
Cum vrei sa fii tu credibil ca sursa de stiri cand arunci toate zvonurile care le-ai auzit la bere sau la piata pe blgo fara sa incerci sa iei si o parere de la cel despre care scrii?
Cum vrei sa fii platit cand tu iti bagi si scoti si iti pui sticla in care ai colectat munca ta de o noapte de la o betie ca sa nu irosesti nimic si probabil sa incerci sa reciclezi?
Care e schema, iti faci blog ca sa castigi bani?
Pana la urma nu scrii de placere sau cum?
De ce vrei sa fii recompensat pentru un hobby de al tau?
Daca cuiva ii place sa manance mult ar trebui ca toti patronii de restaurante sa ii dea mancare gratis doar pentru ca e un hobby de al lui sa manance mult?
Mai nou am citit o discutie despre branduri si publicitate in care se vorbea despre de ce marile firme nu vor publicitate pe bloguri si toti cei care in viata lor nu au citit macar care e definitia unui brand, ca sa nu mai vorbesc ca nu au auzit de conceptul de dilutie de marca se arunca sa comenteze ca de ce, cum se poate, este strigator la cer etc.

Domnilor este strigator la cer ca sa nu stati sa ganditi si sa va documentati inainte sa vorbiti si ca nu respecati reguli elementare de bun simt pe blog-ul pe care va pretindeti jurnalisti, din aceste cauze si din motivele enumerate mai sus sub forma de intrebari nu se vor face bani din blogurile de genul celor care stiu ca sunt incluse in aprecierile de mai sus.

Poate ca intai ar trebui sa faceti ceva, sa scrieti materiale de calitate, sa dati din voi tot ce e mai bun gratis pentru ca daca aveti valoare veti fi si platiti dupa aia ca sa scrieti ceva si mai bun.

2 comments:

Anonymous said...

Hmmm pai daca pleci cu ideea ca scriu un blog si fac bani, din start gresesti. cand ai valoare , banii vin de la sine, te plateste lumea sa scrii pentru ei. dar cand tu esti un anonim , sa speri ca faci blogpress?? si bani din asta? hmm se prea poate. dar nu in ro, unde acum toata lumea are un blog.. nu ai blog nu existi .. :))

Suntcalm? said...

Deci eu as primi milioande de coco, mane, pentru ce scriu pe blog, dar nu vreau io! :D