Friday, March 7, 2008

Restul e tacere

Cel mai recent film al lui Nae Caranfil si este un film bun de urmarit si de pastrat in colectia personala.
Filmul are de toate: spirit romanesc, comedie, accente tragice pe alocuri, foame de bani (iti dai seama ca de fapt societatea de atunci e la fel cu cea de acum si singurele deosebiri e avansul tehnologic nu si din punct de vedere al civilizatiei, ca mod de comportament).
Personajele principale sunt bine conturate si bine jucate, Marius Florea Vizante si Marius Niculescu dau un mare spectacol.

Un tanar vrea sa fie regizor. Este fiul unei mari vedete de la Teatrul National si tine neaparat sa faca un film - lucru de neconceput pe atunci, arta cinematografica fiind vazuta ca decadenta. Grigore, caci asa se numeste personajul, vede intr-un om bogat singura solutie pentru a produce filmul, acesta fiind deja considerat un patron al artelor.
Filmul este despre cea mai lunga, cea mai buna, cea mai... pelicula din istoria cinematografului romanesc de pana atunci, si are ca subiect Resboiul Independentii.

Toata istoria asocierii dintre cei doi si lucru la film este presarata cu tot felul de povesti colaterale, care dau un continut inchegat filmului, sunt multe faze memorabile si surprinse excelent de regizor.

Ce mai, mi-a placut filmul la nebunie si il recomand tuturor.

P.S. Si acum sa scriu despre tampenia de la Mall Plaza: filmul rula, dar nu era trecut pe nici o tabela care afisa filmele, era trecut doar pe un afis de prezentare a programului general pe toata saptamana, cu litere mici si nu avea nici un fel de promovare cu exceptia unui afis aruncat sus, la intrare, unde nu se uita nimeni.
Ori nu s-au platit bani pentru promovare, ori pur si simplu pe nimeni nu a interesat acest aspect Numai dupa ce am studiat bine pe acolo am vazut ca ruleaza filmul de la 21.30.
Toata porcariile de filme care rulau pe acolo in afara de asta aveau afise mari, reclame etc. pentru filmul asta care era si avanpremiera nimic, nimic, sunt dezgustat de rahatul asta. Si oare de ce nu au filmele romanesti incasari?
Ma refer la filmele bune, nu alea cu Garcea&Co.

No comments: