Wednesday, March 5, 2008

Filme neurmarite pana la capat

"Transamerica" - dupa o idee inspirata din "Todo sobre de mi madre" filmul se vrea o alta abordare a subiectului, alt unghi, dar nu are farmecul filmului spaniol.
E vorba despre un barbat care vrea sa isi faca o operatie de schimbare de sex pentru ca asa s-ar simti implinit, dar cand sa se intample schimbarea afla ca are un fiu care se prostitueaza, e homosexual si aproape boschetar. Incepe o calatorie cu masina de-a lungul Americii, cu ceva peripetii si dezvaluiri, dar filmul devine neinteresant de-a lungul calatoriei.
Americanii au un stil caustic de a scrie scenarii pe teme mai delicate si regia nu compenseaza lipsa de autencitate. Ansamblul scenariu-regie nu prinde, nu da savoare filmului, am vazut filmul pana la jumatate si dupa aia l-am inchis.

Daca e sa comparam, filmele lui Almodovar sunt mult mai reusite decat mult-prea-titratul "Brokeback Mountain", care e facut parca intentionat sa te dezguste, sa infiereze cumva homosexualitatea, cu toate ca nu cred ca asta a fost intentia celor care au lucrat la film. In filmele regizorului iberic se pune accent pe sentimente, pe un mod de viata care nu e de condamnat.
Cred ca ar fi potrivite pentru niste cursuri de educare pentru cei care sustin ca homosexualitatea este ceva rau si trebuie starpita pe stadion, intr-o bataie cu pietre si, mai nou, pentru cei care tipa cotra casatoriei intre persoane homosexuale si au arguementul suprem ca aia sunt niste depravati.

"There will be blood"
Inca un film pe care nu am avut rabdare sa il urmaresc, povestea unuia dintre pionerii exploatarii petrolului in SUA.
Prin discursuri care exploateaza mitul afacerii de familie si o gama de actiuni mai mult sau mai putin brutale reuseste sa ia in concesiune suparafete de pamant cu petrol si sa le exploateze.
Nu am vazut filmul pana la capat, deci nu stiu ce se intampla la final, nu am apucat sa vad sangele si nu cred ca ma mai intereseaza sa il vad.
Interpretarea persoanjului principal totusi nu m-a convins sa il urmaresc pana la capat, nu are un fir epic antrenant.

No comments: