Tuesday, July 24, 2007

Blogurile noastre dragi

Citesc in lumea blogurilor romanesti tot felul de lamentari, vai act muncim si nu scoatem bani, avem succes, avem trafic dar nu scoatem bani?
exemplul cel mai elocvent e www.zoso.ro , de la el mai gasiti si link-uri spre alte blog-uri pe aceesi tema.
De cand a pornit ideea asta ca trebuie sa faci bani dintr-un jurnal online, pentru ca daca imi aduc eu bine aminte, blog-ul e un fel de jurnal pe care esti dispus sa il impartasesti cat timp esti in viata si nu post-mortem cum se purta odata.
E un mod de a impartasi experiente, ganduri, locuri etc. ca s-ar putea sa scoti si niste bani, acest lucru trebuie sa fie colateral in nici un caz sa fie in top 5.
Nimeni nu te obliga sa scrii, nimeni nu te obliga sa depui efort da totusi ei se plang ca nu sunt apreciati finaciar cu toate ca au mii de accesari zilnic, daca o faci pentru bani eu zic sa renunti, calitatea materialelor scrise trebuie sa primeze pentru ca daca nu tii sa devii libertatea ar trebui sa te interesez si calitate cititorului.

Am vazut mai nou ca obsesia asta de a avea succes a generat pe blog-uri seturi de reguli cum sa devii un blogger de succes, o tampenie mai mare nu cred ca mi-a fost dat sa vad de la afisul cu, cursurile de intarire a personalitatii si formarea ei spre a deveni un lider, cred ca 10 spalari de creier nu te vor forma lider daca tu nu te-ai format asa de la bun inceput, am vazut efectul cursurilor la oameni care le-au urmat, este 0.

Ce inseamna succes?
Sa devii celebru si sa te duci pe bani unei firme in Bulgaria?
Sa ai propriul tau show tv?
Sa ai 5 minute de glorie la TV?

Credeti ca acest blog www.exarhu.ro e facut pentru succes?
Sau doar pentru a mai descreti o frunte doua?
credeti ca ii pasa de trafic? de rating?
De pe acest blog am gasit una din cele mai frumoase carti "Carte de capatai a hedonistului", cred ca fiecare obsedat de succes ar trebuie sa o citeasc o data, e doua ori pana pricepe cum sta treaba cu hedonismul intr-o lume inebunita dupa succes si munca.

Daca din toata marea asta de bloguri vor iesi 5 scriitori adevarati (cand spun asta ma refer la unii care sa aiba impact mondia si nu 5 minute de glorie ) care sa scrie cate o carte care sa aduca un gram de fericire pentru fiecare cititor o sa fie cea mai mare realizare cred ca blogosferei.

3 comments:

Anonymous said...

Why Bulgaria?

Suntcalm? said...

N-o sa te uit cand voi deveni celebru! :D Apai tu crezi ca Zoso a dorit altceva decat bani?:) Poate blogaritze...

P.S.: Activeaza comment moderation-ul.

Flo said...

Un adevarat fenomen blogul ! eu am incercat sa evit blogurile tip jurnal. Cel putin pe yahoo 360 cam asta era conotatia, la inceput. In timp, insa am descoperit blogul lui maphler. si acum cand mai pune ceva, citesc cu interes. omul asta (maphler) stie sa surprinda detalii despre viata romanilor desi se afla in Anglia. Faza cea nostima e ca are ff multa lume in lista, lume care il mai copiaza fara a preciza sursa. In ultimul timp Maphler si-a facut cunoscuta opinia intr-un un blog special:))

Flo