Friday, June 6, 2008

"Adaptation" - un film de seara

O poveste frumoasa, pe alocuri un pic lungita, despre procesul de scriere a unui scenariu de film bazat pe cartea "Hotul de orhidee".

Povestea se invarte in jurul unui scenarist, jucat de Nicolas Cage, (de altfel, un actor excelent in roluri de frustrat, betiv etc si nu in rolurile de fratele mai mic al lui Bruce Willis) plin de frustrari si de ganduri negre, dar care vrea sa scrie un scenariu despre o floare pornind de la romanul mai sus mentionat.
Pe masura ce lectureaza cartea isi da seama ca de fapt este descrisa o poveste de dragoste foarte subtil conturata, acoperita de goana dupa o orhidee rara. Si de aici apar complicatiile. Cum poti scrie un scenariu despre flori cand cartea vorbeste de dragoste?
Idea, care vine spre sfarsit, da nastere unui scenariu bun, care a dat startul unui film bun.


Finalul este mai frumos decat m-as fi asteptat si are o nota de lumina chiar daca sunt cateva victime pe parcursul filmului.

Personajele principale sunt jucate excelent si convingator, distributia spune totul, si asta aduce un plus notabil unui film care merita aproape 2 ore din viata oricui.

No comments: