Tuesday, April 17, 2007

Tampenii made in Romania 2

O alta observatie care tine de spatiu si de ingradirea lui.
De ce pun tampitii astia de la primarii garduri in jurul blocurilor imprejmuind alte garduri, vii de data asta?
Nu ar fi fost un spatiu mai aerisit?
In loc sa puna gardurile alea de fier, care oricum nu te impiedica sa faci vreun rau daca vrei sa il faci, sa scoata rahaturile alea de garduri vii si sa lase doar arborii si sa planteze iarba sau gazon, am vazut ca au echipe care se ocupa de iarba pe care, nu stiu prin ce minune, au reusit sa o planteze.
Costurile nu sunt extraodinar de mari dar ai avea o senzatie de aerisire de spatiu in jurul cutiei de chibrituri in care stai.
Macar in fata la strada sa faca asa ceva si tot ar fi ceva, dar se gandeste cineva la asa ceva?
A vorbit vreunul de la primarii, sau cine naiba ia hotararile astea, cu vreun birou de arhitecti sau amanajari de gradini si spatii verzi?
A facut cineva vreun studiu, ca tot se fac studii de consultanta de zeci de miliaone de euro care nu au nici o idee si nici un rezultat, la ce ar trebui in acest oras care devine din ce in ce mai sufocant?
Doamne fereste.
Ce am invatat eu de la tampeniile regimului comunist ?
Sa facem garduri ca daca tot ne-au luat casa si ne-au mutat la bloc, macar sa am un simulacru de proprietate pe care sa il apar cu paru in caz de se intampla sa dea vreun copil cu mingea in interior.
Tampitilor opriti-va si ganditi ca nu e greu, si daca nu stiti intrebati ca poate va lumineaza cineva mintile voastre buhaite de rahatul din cap.

3 comments:

Anonymous said...

Bai, Rholes! Ce-ntrebari mai pui si tu! Nu ti se pare normal ca un gard sa fie imprejmuit de un alt gard ?? Ar trebui sa ti se para! "Oligarhii" nu sunt obisnuiti cu munca, banii pusi la dispozitie de UE sunt impartiti pe domenii. Unul foarte important este infrastructura, dar ca sa cheltuii banii trebuie sa muncesti, iar ei nu sunt obisnuiti sa-i cocoseze lopata. Mai bine imprejmuieste 3 garduri si schimba de cinci ori pe an niste borduri si gata. Parandaratul e acelasi si daca face o sosea si daca schimba de n ori pe an borduri. Munca e grea nene. ;)

Anonymous said...

eu sper ca sa se termine odata cu aceasta gandire, scriem, tipam poate pana la urma o fi cineva care sa ne asculte, pe noi micutii mitici.

Anonymous said...

O sa va explic eu la ce folosesc: in ziona unde gardul viu nu a fost dublat de gard de metal au intrat unii cu masinile si au transformat gradina in parcare timp de un an. In zona cu doua garduri gradina a ramas intacta. Dupa un an administratia a pus gard si acum in ambele parti ale blocului gradina este bine mersi, verde si frumoasa! Desigur, e si inconjurata de un gardulet, dar asta e. E si o teorie care justifica acest lucru, desi pot paria ca nu o stiu aia de au facut gardurile, dar probabil ca au intuit-o!